Bekijk de werking van een Alfa Laval enkelzitsventiel

Uitgelicht! Het Alfa Laval enkelzitsventiel SSV

Het enkelzitsventiel van Alfa Laval kan enorm breed worden ingezet, mede dankzij het modulair ontwerp. Zo kan de afsluiter als stopventiel gebruikt worden met 2 of 3 poorten of als wisselventiel met 3 tot 5 poorten.

Maar welke versie van een enkelzitsventiel kan eigenlijk waarvoor gebruikt worden?

Change over type

Deze afsluiters zijn met name geschikt om vanaf één toevoerleiding tussen 2 “routes” te kiezen, of bijvoorbeeld diverse toevoerleidingen te combineren op één tank. Hiermee kunnen dergelijke afsluiters dienen ter vervanging van een “traditioneel” koppelbord. Waardoor het verder proces automatisering en optimalisatie mogelijk is. Daarnaast kan in sommige gevallen één wisselafsluiter meerdere vlinderkleppen vervangen, waardoor het met minder afsluiters hetzelfde doel bereikt wordt.

Alfa Laval Unique SSV enkelzits afsluiterLongstroke versie

Heeft u een proceslijn met grotere delen in uw media, zoals bijvoorbeeld stukjes vrucht in fruitsappen, dan heeft Alfa Laval de longstroke versie beschikbaar. Doordat deze afsluiter een grotere slag maakt blijft uw doorstroming optimaal, zelfs als uw product deeltjes bevat.

Tank-Outlet Alfa Laval bodemventiel

De tank-outlet versie, ook wel bodemventiel, wordt gebruikt voor het afsluiten van een tank, silo of andere opslag. Deze wordt aan de onderzijde gemonteerd in combinatie met een hygiënische lasflens. Door te kiezen voor een Alfa Laval bodemventiel in plaats van een standaard vlinderklep, wordt de dode ruimte in te bodem van de tank geminimaliseerd. Er is zelfs een variant beschikbaar die naar binnen toe opent en geheel vlak ligt met de tankbodem.
Naast deze uitvoeringen heeft Alfa Laval nog meer mogelijkheden. Klik hier voor een compleet overzicht.

Bel ons

S.K.S. WAALWIJK +31(0) 88 1202300
S.K.S. DRACHTEN +31(0) 88 1202390
S.K.S. ANTWERPEN +32(0) 323 26332
S.K.S. DORTMUND +49(0) 231 47793900

Over S.K.S.

S.K.S. is een voorraadhoudende groothandel, gespecialiseerd in roestvast stalen leiding- en procescomponenten t.b.v. de lichte procesindustrie.
Over S.K.S.

Waarom S.K.S.

  • Adviserende gesprekspartner
  • Verkrijgbaarheid
  • Brede leveringsmogelijkheden
  • Productkennis & trainingen
  • Individuele trainingen

Lees verder