25.000 unieke producten op voorraad Adviserende gesprekspartner Gedegen productkennis
Naar de startpagina

09-03-2022

Aspir_1920x1920. 169jpg

Een kwestie van rekenen

Case study Inoxpa DIN-FOOD

Een bedrijf uit de foodsector zocht een hygiënische pomp met een debiet van 245 m³/u. Onze engineers sloegen daarop aan het rekenen. Want zo’n combinatie is vrij uniek.

De pomp in de betreffende plant draait 24/7 en 365 dagen per jaar. Dat vereist grote betrouwbaarheid. Maar ook efficiency van de pomp staat erg hoog op de specs-lijst. Met een debiet van 245 m3/u is de keuze aan hygiënische pompen beperkt. De klant komt dan al snel uit bij een industriële pomp. Met de Inoxpa DIN-Food pomp is er een oplossing die zich leent voor hoge volumes in een hygiënische toepassing. Het assortiment voorziet in een ruime keuze aan componenten zodat de klant de optimale oplossing krijgt.


Twee opties:

Uitgaande van de gewenste eisen rekenden de engineers twee opties door. Voor optie 1 bekeken ze de mogelijkheid van twee centrifugaalpompen in parallelle opstelling. Dat leverde een rendement van 69 procent op met daarbij een totaal opgenomen vermogen van circa 29 kW. Maar dit betekende dat zij het uiterste van de pomp vragen. Optie 2 zou zijn een hoge capaciteit centrifugaalpomp. In dit geval met een rendement van 81 procent met daarbij een opgenomen vermogen van circa 25,1 kW. In beide gevallen is het uitgangspunt dat ze op hun optimale werkpunt draaien in een hygiënische omgeving.

Besparing

Uitgaande van een economische levensduur van tien jaar levert gebruik van optie 2 een besparing op van ruim 45.000 euro. Naast deze financiële besparing levert de besparing van bijna 25.000 kg aan CO2-emissie ook een substantiële bijdrage aan een milieuverantwoorde keuze. Met de achterliggende wetenschap dat een extra investering zich in minder dan een half jaar terugverdient, was het voor de aanvragende partij dan ook niet moeilijk om voor de Inoxpa DIN-Food hoge capaciteit centrifugaalpomp te kiezen. Uit bovenstaand voorbeeld blijkt dat wij als leverancier geen uitdaging uit de weg gaan en ook uw probleem graag onderbouwd oplossen. Bekijk het volledige artikel in het vakblad POMPNL.