25.000 unieke producten op voorraad Adviserende gesprekspartner Gedegen productkennis
Naar de startpagina

09-03-2022

twinscrew 1920

Nieuwe Alfa Laval schroefspindelpomp

Met de nieuwe OS1 completeert Alfa Laval haar range aan schroefspindelpompen.

Klein is fijn. Neem nu de nieuwe, compacte Alfa Laval Twin Screw-pompen met een lager debiet. Een aanvulling op ons huidige assortiment hygiënische schroefspindelpompen.
Lagere stroomsnelheden en lage pulsatie zorgen voor een betere nauwkeurigheid bij verwerkings -en productietoepassingen, zoals doseren en afvullen.
Deze hygiënische pomp is nu verkrijgbaar in 12 verschillende modellen, gebaseerd op 4 bouwgroottes met elk 3 schroefspindel opties.
Hiermee dekt deze een totaalbereik 0.1-190 m³/h en kan product verpompt worden met vaste delen tot wel 43 mm groot zonder deze te beschadigen..

Grotere procesflexibiliteit en kostenbesparingen

Net als alle Twin Screw pompen van Alfa Laval blinken deze kleine, maar krachtige nieuwe modellen uit in multifunctionele toepassingen, zowel voor de overdracht van uw product als voor Cleaning-in-Place (CIP) mogelijkheden. Hierdoor zijn er geen aparte CIP pompen en bypass-leidingen meer nodig.

Hogere productkwaliteit

Uitstekende verwerking van vaste delen in uw product is één van de opvallende kenmerken van de Alfa Laval schroefspindelpomp. De lage pulsatiekarakteristieken verminderen het risico op productbeschadiging, wat de kwaliteit van uw eindproduct ten goede komt.

Waarom de Twin Screw?

  • Hygiënische overdracht van uw product en CIP in één pomp
  • Laag debiet en zachte, vrijwel pulsatievrije werking
  • Uitstekende verwerking van vaste delen in uw product
  • Onderhoudsvriendelijk, RVS ontwerp met "front loading" cartridge-afdichting