25.000 unieke producten op voorraad Adviserende gesprekspartner Gedegen productkennis
Naar de startpagina

23-01-2023

SKS_indutrade

SKS sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Per 19 januari 2023 is SKS B.V. onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. De aandeelhouders van SKS hebben een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van technisch handelsbedrijf SKS door Indutrade. SKS heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 35 miljoen en 50 medewerkers in dienst.

Specialist procescomponenten
De technische handelsonderneming SKS is gespecialiseerd in hoogwaardige, innovatieve en duurzame procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie. SKS levert aan een brede groep klanten in binnen- en buitenland, die voornamelijk actief zijn in de voedingsmiddelen- en farmaceutische markt. Door haar uitgebreide technische expertise vervult het bedrijf daarbij de rol van gespecialiseerde gesprekspartner en adviseur bij het samenstellen van specifieke, vaak complexe productielijnen. Met veel van haar internationale leveranciers en klanten onderhoudt SKS langdurige relaties. 

Toenemende aandacht duurzaamheid
 
De voedingsmiddelen- en farmaceutische sector worden gezien als duurzame groeimarkten. Belangrijke drivers in deze markten zijn de groeiende en vergrijzende bevolking, strengere regelgeving waardoor de vraag naar kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid toeneemt en een toenemende aandacht voor duurzaamheid door vermindering van afval en minimalisering van energie- en waterverbruik. Ontwikkelingen waarop SKS met haar productaanbod optimaal kan inspelen. 

Focus op lange termijn 
CEO Toine Uijttewaal is enthousiast over de overname door Indutrade: “SKS is 29 jaar geleden gestart vanuit het familiebedrijf Siersema Groep en heeft vanaf de start een structurele groei doorgemaakt. In de periode onder eigenaarschap van Nobel heeft SKS belangrijke stappen in haar verdere ontwikkeling gezet. Na de overname door Indutrade kan SKS verder doorbouwen aan haar internationale marktpositie op lange termijn. Daar zullen onze medewerkers, onze klanten én onze leveranciers allemaal van profiteren”. 

Over Nobel Capital Partners
 
Nobel Capital Partners is een ondernemende investeringsmaatschappij gericht op middelgrote Nederlandse bedrijven. Nobel kenmerkt zich als investeerder door haar actieve betrokkenheid en haar focus op het ondersteunen van ondernemers bij de realisatie van hun groeiambities en het verder professionaliseren van hun ondernemingen. www.nobelcapital.com

Over Indutrade
 
Indutrade AB is een Zweeds beursgenoteerd fonds en bestaat uit circa 200 zelfstandig opererende techniek bedrijven. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. Indutrade Benelux is een 100% dochter van Indutrade AB. Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise en klantgerichtheid centraal staan. Het decentrale bedrijfsmodel van Indutrade vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie. 
www.indutrade.com 

Voor meer informatie over dit persbericht of over SKS kunt u contact opnemen met Toine Uijttewaal. 
Tel: +31 (0) 88 120 23 00 , e-mail: [email protected]