25.000 unieke producten op voorraad Adviserende gesprekspartner Gedegen productkennis
Naar de startpagina

04-04-2023

safety-first-think-sign-s-4159

Veiligheid boven alles

Hoe SKS bijdraagt aan veilige voedsel- en farmaceutische productie

Veiligheid is van groot belang in de voedings- en farmaceutische industrie. In deze sectoren worden producten gemaakt die direct invloed hebben op de gezondheid van consumenten. Het is dan ook van essentieel belang om de veiligheid van deze producten te waarborgen en ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van contaminatie. 
Als marktleider begrijpen we de urgentie en voelen ons daardoor ook verplicht om hierin te helpen. Door hoogwaardige, veilige componenten en apparatuur aan te bieden in combinatie met deskundig advies, kunnen we ervoor zorgen dat de productieprocessen veilig verlopen.

Risico's van het gebruik van verkeerde componenten en apparatuur

Het gebruik van verkeerde componenten en apparatuur kan leiden tot grote risico's, zoals contaminatie van producten. Als producent in deze sector kun je je dit absoluut niet veroorloven. Daarom is het van essentieel belang om de juiste spare-parts en componenten te gebruiken die aan alle relevante normen en certificeringen voldoen. Het gebruik van componenten en apparatuur die niet geschikt zijn voor deze sectoren kan leiden tot ernstige problemen en kan de veiligheid van de werknemers en het product in gevaar brengen.

Voordelen van het gebruik van de juiste componenten en apparatuur

Het gebruik van de juiste componenten en apparatuur kan bijdragen aan de veiligheid van de werknemers en het product. Door hoogwaardige, veilige componenten te gebruiken, kunnen we ervoor zorgen dat de productieprocessen veilig verlopen en dat er geen risico op contaminatie bestaat. Daarnaast kan het gebruik van de juiste componenten bijdragen aan een efficiëntere productie en een hogere productkwaliteit.

Certificeringen en normen voor veiligheid

Er zijn verschillende certificeringen en normen die van belang zijn voor veiligheid in de voedings- en farmaceutische industrie. Zo heb je bijvoorbeeld de standaard norm voor farmacie (ASME BPE) en voor voeding kunnen zowel EN10357-A als EN-10357-D van toepassing zijn. De afdichtingen die gebruikt worden zijn genormeerd volgens de EC1935 Europese norm. Bij SKS zijn we op de hoogte van alle relevante normen en certificeringen en kunnen we adviseren over de juiste componenten en apparatuur die aan deze normen voldoen.

Naast de standaard normeringen biedt ons online platform de mogelijkheid om certificaten van de gekochte goederen te allen tijde te downloaden. Denk hierbij aan onder andere 3.1 certificaat voor een volledige traceerbaarheid.

Hoe SKS kan helpen bij het implementeren van veiligheidsmaatregelen


SKS kan helpen bij het implementeren van veiligheidsmaatregelen door hoogwaardige, veilige componenten en apparatuur aan te bieden. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de productieprocessen veilig verlopen en dat er geen risico op contaminatie van producten. Als producent in deze sector is het van essentieel belang om de juiste spare-parts en componenten te gebruiken die aan alle relevante normen en certificeringen voldoen. Het gebruik van componenten en apparatuur die niet geschikt zijn voor deze sectoren kan leiden tot ernstige problemen en kan de veiligheid van de werknemers en het product in gevaar brengen.

Kortom, veiligheid is van groot belang in de voedings- en farmaceutische industrie en het gebruik van de juiste componenten en apparatuur kan bijdragen aan een veilig product.

SKS is er om u te helpen bij het kiezen van de juiste componenten en apparatuur om de veiligheid van uw producten en werknemers te waarborgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies over veiligheid in de voedings- en farmaceutische industrie.