Tien top tips voor Alfa Laval hygiënische platenwarmte-wisselaars met pakkingen

Tien top tips om uw Alfa Laval hygiënische platenwarmtewisselaar met pakkingen in topconditie te houden.

 

 1. Zorg dat de bedrijfsomstandigheden (temperaturen en stroomsnelheden) aan de ontwerpspecificaties voldoen.
 2. Ventileer tijdens het opstarten de warmtewisselaar, maar open en sluit de afsluiters langzaam om drukpieken en waterslag te vermijden.
 3. Gebruik upstream filters en vuilkorven om verontreinigende deeltjes te verwijderen en de warmtewisselaar te beschermen.
 4. Controleer dagelijks op eventuele veranderingen in temperatuur of druk en controleer op eventuele sporen van externe lekken.
 5. Houd de spanbouten regelmatig schoon en goed gesmeerd.
 6. Gebruik conditiemonitoring om te kunnen voorkomen dat de platenwarmtewisselaar voor inspectie moet worden geopend.
 7. Gebruik Cleaning-in-Place (CIP) om te voorkomen dat de hygiënische platenwarmtewisselaar voor reiniging moet worden geopend.
 8. Houd de standby-units schoon en droog. Als een warmtewisselaar uit bedrijf is genomen, dient u deze met leidingwater te spoelen en goed uit te laten lekken.
 9. Bescherm warmtewisselaars tegen waterspatten. Voorkom blootstelling aan ultraviolette straling en ozon die meestal door elektrische bronnen worden gegenereerd.
 10. Gebruik alleen originele reservedelen van Alfa Laval voor gegarandeerde performance, betrouwbaarheid en levensduur van de apparatuur. Houd een voorraad van belangrijke reservedelen en volg de opslaginstructies.

Bel ons

S.K.S. WAALWIJK +31(0) 88 1202300
S.K.S. DRACHTEN +31(0) 88 1202390
S.K.S. ANTWERPEN +32(0) 323 26332
S.K.S. DORTMUND +49(0) 231 47793900

Over S.K.S.

S.K.S. is een voorraadhoudende groothandel, gespecialiseerd in roestvast stalen leiding- en procescomponenten t.b.v. de lichte procesindustrie. Over S.K.S.

Waarom S.K.S.

 • Adviserende gesprekspartner
 • Verkrijgbaarheid
 • Brede leveringsmogelijkheden
 • Productkennis & trainingen
 • Individuele trainingen

Lees verder

Hi there,Nice to see you after our connection

Take a look on our website to see our options and products. If you have any question please do not hesitate to contact me.