25.000 unieke producten op voorraad Adviserende gesprekspartner Gedegen productkennis
Naar de startpagina

Timeline SKS

SKS kijkt graag naar de toekomst. Maar dat doen we niet zonder ons te realiseren op wiens schouders we staan. Het verhaal van SKS begint in 1994, het jaar waarin SKS BV werd opgericht vanuit de centrale inkoopafdeling van Siersema Procestechnologie te ’s-Hertogenbosch.

Deze vestiging werd door overname eind jaren 70 onderdeel van de Siersema groep, een familiebedrijf dat net na de oorlog in 1948 te Wassenaar werd opgericht.

1948
De start

Dhr. J. Siersema start een servicebedrijf voor het onderhouden en het bouwen van voedingsmiddelen processen. Later onder leiding van zijn zoon Jan groeit het bedrijf met meerdere vestigingen uit tot de Siersema Groep.

1990
Aftersales als kernactiviteit

Dankzij de bundeling van verkrijgbaarheid, service en de kennis die de groep in de loop van de jaren heeft opgedaan, besluit men aan de centrale inkoopafdeling, de nevenactiviteit after-sales toe te voegen.

1994
Oprichting Siersema Komponenten Service BV

Na 4 jaar succesvol de aftersales uit te bouwen tot een goed businessmodel, werd in mei 1994 besloten de centrale inkoop en aftersales onder te brengen in een apart bedrijf. SKS BV werd geboren.

1998
Supermarkt Concept

De breedte van het pakket, mede door opname van veel gerenommeerde fabricaten, maakte het mogelijk om alles op één plaats te kopen. Deze manier van werken legt de basis voor de onafhankelijke en adviserende rol die SKS vandaag de dag nog steeds onderscheidend maakt.

1999
Verhuizing van ’s-Hertogenbosch naar Waalwijk

SKS BV groeide uit het pand in ’s-Hertogenbosch en verhuisde naar de nieuwbouw in Waalwijk.

2000
Overname van Siersema Process Technologie door de GTI groep

Het millenniumjaar 2000 kenmerkt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van SKS. De familie Siersema besluit de installatie- en engineeringsactiviteiten te verkopen aan GTI, maar SKS werd buiten de verkoop gehouden.

2002
Overname SKS BV

Vanaf 2000 vonden naast de eindgebruikers ook de installateurs hun weg naar SKS. Het nieuwe pand werd al snel te klein en in 2002 werd het magazijn uitgebreid met een extra hal. Daarnaast vond in 2002 de overdracht van aandelen plaats aan Jan Siersema en Toine Uijttewaal; SKS werd daarmee een zelfstandige entiteit.

2002
Introductie eerste webshop

Om het “one stop shoppen” te ondersteunen, besluit SKS als eerste binnen de markt om een digitaal bestelportaal te ontwikkelen.

2006
SKS breidt haar activiteiten uit naar Antwerpen, België

Het succes in Nederland blijft ook over de grens niet onopgemerkt. Als snel neemt de vraag vanuit België toe. Om ook deze vraag te voorzien van de kwaliteit die SKS waarborgt, wordt de vestiging Antwerpen opgericht.

2008
SKS opent 2e vestiging in Drachten, Nederland

In de 2008 deed zich de kans voor om de handelsactiviteit van FIB Leeuwarden over te nemen, deze activiteit werd in een nieuw pand in Drachten ondergebracht.

2011
Introductie 2e generatie webshop

Update webshop naar de toen beschikbare technologieën

2014
SKS breidt haar activiteiten uit naar Dortmund, Duitsland.

Met het openen van een vestiging in Dortmund is ook de aanwezigheid in Duitsland een feit.

2015
Extra uitbreiding Vijzelweg Waalwijk

Structurele groei zorgde ervoor dat er in 2015 een naburig gelegen pand in Waalwijk gekocht werd. Hiermee werd 2000 m2 extra opslag en 200 m2 extra kantoorruimte gecreëerd.

2016
SKS Academy

Met de extra ruimte op de Vijzelweg, ontstond de mogelijkheid om een eigen trainings- en opleidingscentrum op te zetten. Vele klanten hebben sindsdien al theoretische en hands-on trainingen gevolgd.

2016
Export als core business

Via de vestiging in Waalwijk werden steeds meer zendingen over de gehele wereld geleverd. Door de oprichting van een eigen export afdeling werd verdere groei in het buitenland mogelijk.

2017
Start van eigen e-commerce team.

Door de toenemende vraag naar digitale oplossingen start SKS haar eigen e-commerce afdeling. Hier werd de basis gelegd voor “state of the art” web oplossingen waaronder de recent geïntroduceerde website en -shop.

2019
Nobel Capital participatie

Verder groeien vroeg om extra middelen en expertise. In Nobel Capital is de juiste partner gevonden om SKS te begeleiden in haar ambitie. Met behulp van hun expertise op het gebied van digitale strategie, moderne organisatiestructuur en het maximaal inzetten van business intelligence, heeft SKS een enorme groei door gemaakt.

2022
Imago update

SKS is klaar voor de toekomst met een nieuwe look and feel, maar vooral met de overtuiging dat er een bijdrage geleverd moet worden aan het veiliger, efficiënter en duurzamer produceren van voedings- en geneesmiddelen.

2023
SKS sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Per 19 januari 2023 is SKS onderdeel van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux, met als ultimate parent Indutrade AB; een Zweeds beursgenoteerd fonds welke uit meer dan 200 zelfstandig opererende technische bedrijven bestaat. Het decentrale bedrijfsmodel van Indutrade vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie en zorgt ervoor dat de identiteit en autonomie van SKS behouden blijft. Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management; een ideale basis voor SKS om verder te bouwen aan de internationale marktpositie op lange termijn.