25.000 unieke producten op voorraad Adviserende gesprekspartner Gedegen productkennis
Naar de startpagina
  • Duurzaamheid.

SKS & Duurzaamheid


Bij SKS omarmen we duurzaamheid als verbintenis. Het is onze belofte aan onze medewerkers, onze klanten en onze leveranciers. We zijn gedreven om voortdurend te verbeteren en samen te werken aan een toekomst die duurzaam is voor iedereen. .

Onze duurzaamheidsstrategie

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op vier pijlers: Mensen, Milieu en Producten & Relaties.
We streven naar een evenwichtige benadering die niet alleen positieve verandering binnen ons bedrijf stimuleert, maar ook in de waardeketen waarin we opereren.

Mensen

We hechten enorm veel belang aan de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, en we investeren voortdurend in hun ontwikkeling en groei, zowel professioneel als persoonlijk. We meten de betrokkenheid en tevredenheid van onze medewerkers. Door leiderschap & ondernemersgeest te stimuleren en competenties te ontwikkelen, bouwen we samen aan een sterke, organisatie, met een enthousiast en gedreven team als fundament.


Milieu

We zetten ons iedere dag in om zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze bronnen en om onze CO2-uitstoot te verminderen. Dit doen we door zoveel mogelijk te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen en ons in- en outbound transport samen met onze partners zodanig te optimaliseren en organiseren dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen. Zo dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor komende generaties. Sinds 2023 meten we de CO2-voetafdruk voor scope 1 en 2 en ons doel is om klimaatneutraal te worden op deze onderdelen. Daarom hebben alleen maar energiezuinige LED-verlichting in onze panden, hebben we oplaadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd en zijn onze heftrucks elektrisch. Momenteel zijn we bezig om ons wagenpark te vergroenen, investeren we in zonnepanelen en maken we de overstap naar groene stroom. Daarnaast werken we aan een recycling systeem voor verpakkingsmaterialen. We zijn in 2023 ook begonnen om scope 3 mee te nemen in de gegevensverzameling, om de omvang ervan te begrijpen zodat we dit toe kunnen voegen aan onze doelstellingen en strategie.

0
CO2 uitstoot 2023 (tCO2e)
0
Target CO2 uitstoot 2026 (tCO2e)
0
Target Co2 uitstoot 2028 (tCO2e)
2030 Go Green

Producten & Relaties

We zijn trots op onze producten die aanzienlijk bijdragen aan duurzamer produceren door het verminderen van water- en energieverbruik en het minimaliseren van uitstoot. Als deskundig gesprekspartner met diepgaande technische kennis adviseren we over efficiënte oplossingen, innovaties en procescomponenten om productielijnen continu te verbeteren. Beter voor de klant én beter voor de wereld. We vinden het belangrijk om met onze klanten en leveranciers in dialoog te zijn over duurzaamheid. Daarom starten we in 2024 met het ontwikkelen van een klant- en leverancier enquête. Om tevredenheid te meten, maar zeker ook om duurzaamheid aan de orde te stellen.

Wij zijn SKS!

Als leverancier van procescomponenten van bewezen kwaliteit, staat SKS midden in de niche van vloeistofprocessen in food en pharma.

Als gesprekspartner met veel technische kennis adviseren we over efficiënte oplossingen, innovaties en procescomponenten voor steeds betere productielijnen. Beter voor de producent en beter voor de wereld. Daarom investeren we in kennis, mensen en de toekomst.

 SKS. We know your process flow.

Neem contact op