25.000 unieke producten op voorraad Adviserende gesprekspartner Gedegen productkennis
Naar de startpagina

ASME BPE


De norm ASME BPE, oftewel Bio Process Equipment, is een integrale beschrijving van alle procesonderdelen voor de bio-industrie, inclusief de richtlijnen voor lassen, installatie en het gebruik ervan. De verschillende componenten passen niet alleen qua afmetingen en afmetingen bij elkaar, maar hebben ook een gelijkwaardige oppervlakteafwerking en materiaalsoort. Ook de toepassingsmogelijkheden zijn hetzelfde. Hieronder ziet u een technisch overzicht van de verschillende onderdelen en geven wij een overzicht van de leveringsmogelijkheden en de bijbehorende details. Binnen deze Amerikaanse norm zijn er 6 verschillende varianten mogelijk. De SF1 en de SF4 zijn de meest actuele en zitten ook in het standaard assortiment van SKS.


ASME BPE SF Buizen
De buizen worden beschreven met de SF-code en kunnen variëren in afwerkingsgraad 1 t/m 6. Als standaard is gekozen voor de SF 1 en de SF 4. Ze voldoen aan de vraag van de meeste toepassingen binnen de bio-industrie. Het belangrijkste verschil tussen deze twee varianten is de manier waarop de interne oppervlakteruwheid wordt verkregen.
SF1 = Ramax. 0,51 µm > getrokken of mechanisch gepolijst.
SF4 = Ramax. 0,38 µm > gepolijst en daarna elektrolytisch gepolijst.

Uitvoering
Gegloeid, laser- of Tig-gelast. De buizen worden gereinigd, olie- en vetvrij, droog en voorzien van eindkappen en verpakt in een afgesloten plastic hoes. Volgens ASTM A-380.

Oppervlakteafwerking Ra inwendig
Oppervlakteafwerking SF1 tot SF3 mechanisch gepolijst of getrokken 
SF1 Ra max. 0,51 µm
SF2 Ra max. 0,625 µm
SF3 Ra max. 0,75 µm Oppervlakteafwerking SF4 tot SF6 mechanisch & elektrolytisch gepolijst
SF4 Ra max. 0,38 µm
SF5 Ra max. 0,5 µm
SF6 Ra max. 0,625 µm

Oppervlakteafwerking Ra extern
SFT1 & SFT4 Ra max. 0,8 µm

Certificaten
MTR (Mill test report) of 3.1 certificaat volgens EN 10204
ASME BPE lasfittingen/koppelingen
In de norm zijn de technische specificaties beschreven met betrekking tot de voorkomende lasfittingen en koppelingen. Het beslag is beschreven met de SF-code en kan variëren in afwerkingsgraad 1 t/m 6. Ook voor het beslag wordt standaard gekozen voor de SF 1 en SF 4. Het verschil tussen deze 2 varianten is de manier waarop de interne oppervlakteafwerking wordt verkregen.
SF1 = Ramax. 0,51 µm > getrokken of mechanisch gepolijst.
SF4 = Ramax. 0,38 µm > gepolijst en daarna elektrolytisch gepolijst. Uitvoeringen Bochten lang in 45°, 90°, 180° (U-bocht) T-stukken: symmetrische, korte, reducerende, kruis- of instrumentversie Verloopstukken conisch of excentrisch

Eindkap
Alle fittingen kunnen worden voorzien van één of meerdere klemhulzen.

Uitvoering
De fittingen zijn gereinigd, olie- en vetvrij, droog en voorzien van eindkappen en verpakt in een afgesloten plastic hoes.

Oppervlakteafwerking SF1 tot SF3 mechanisch gepolijst of getrokken
SF1 Ra max. 0,51 µm
SF2 Ra max. 0,625 µm 
SF3 Ra max. 0,75 µm 

Oppervlakteruwheid SF4 tot SF6 mechanisch & elektrolytisch gepolijst.
SF4 Ramax. 0,38 µm
SF5 Ra max. 0,5 µm
SF6 Ra max. 0,625 µm

Certificaten
MTR (Mill test report) of 3.1 certificaat volgens EN 10204

ASME BPE producten


Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze standaard. Ook kunnen wij u technisch advies geven over de verschillende producten met deze standaard. Vul dan het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.